Hétfőtől-Péntekig: 8-18h-ig            

Blog

Ipari csarnokok költséghatékony megoldása

2024.01.20 21:22
Ipari csarnokok költséghatékony megoldása

Gyárak csarnokok költséghatékony világításának megoldásai...

Mindenki tudja, milyen fontos a jó világítás egy csarnokban. Mégis, sok tulajdonos nem ismeri fel, mi számít megfelelő világításnak, vagy a világítás hiányának káros hatásait.
A megfelelő világítás olyan világítást jelent, ami egyenletesen elosztja a fényt, és megfelelően felvilágosítja a teret.
Gondolkodsz azon, mekkora fényerővel kell rendelkeznie egy csarnok világításának? Vagy milyen világítást kell választanod?
Megfelelő világítás kiválasztása nagy kihívást jelenthet, és frusztráló lehet a teljes körű ismeretek nélkül. De ne aggódj, itt vagyunk, hogy segítsünk neked.
Ez a bejegyzés egy átfogó útmutatót ad a csarnokod világításához.

Mi az a csarnok világítás?
Kétségtelen, hogy a gyárak az életünk egyik legfontosabb részei. Ez azért van így, mert itt történik a termékek gyártása és csomagolása. Emellett a gyárak világszerte szállítják a termékeket. Ezért a hatékonyságuk létfontosságú. Annak érdekében, hogy egy gyár hatékonyan működjön, megfelelő struktúrára van szükség.
A világítás elengedhetetlen része, mivel lehetővé teszi a folyamatok jobb ellenőrzését és a problémák korai észlelését. A jó világítás hozzájárul a munkavállalók produktivitásának és koncentrációs képességének növeléséhez.
Amikor a világítás tervezéséről van szó, az lehet ijesztő, mivel nincs kiterjedt ismereted. Itt vannak a dolgok, amelyekre figyelned kell, amikor egy csarnok világításon gondolkodsz:

1. Fényelosztási mintázat:
Az első dolog, amire figyelned kell a gyári világítás kiválasztásakor, az a fényelosztási mintázat. Két olyan fényelosztási minta van, amelyek tökéletesek a gyárak számára. Az I típusú fényelosztási minta hosszú és keskeny fényként elhelyezett sorokból áll. Az alulról felfelé mutató fények ahol szükséges, fényt nyújtanak. Ez ideális egy olyan gyár esetében, ahol a gépek egyenletesen el vannak helyezve.
Másrészről a másik fényelosztási minta a V típusú. Ebben a mintában a lámpákat V alakban szerelik fel, mivel növeli a fények eloszlását. Általában a lámpák szerelvényei négyzet alakúak vagy kerek alakúak. Ez segít az egyenletes fény elosztásában.

2. Gyári világítás fényerősségi szintje:
A világítás fényerősségének kiválasztása nehéz része, mivel szeretnéd, hogy a világítás elég fényes legyen a zökkenőmentes működéshez. Ugyanakkor nem lehet olyan fényes, hogy fejfájást okozzon, vagy kényelmetlenné tegye a munkavállalókat.
A munkahelyi környezeti normák szerint a gyár világításának fényerősségi szintje 160 és 1600 lux között kell, hogy legyen.
Számos dologra kell figyelned, amikor a lux szintet kiválasztod. Például a gyárba bejutó természetes fény, a belső tér színe és sok más tényező.

3. Lámpatestek közötti térköz:
Egy másik szempont, amelyre figyelned kell, amikor a világítás tervezését eldöntöd, az a lámpatestek közötti térköz. A jó világítás tervezésének lámpatestjei olyan módon legyenek elrendezve, hogy költséghatékonyak legyenek, és világos fényt nyújtsanak.
A lámpákat nem szabad túl közel elhelyezni, mert ez növeli a lámpák számát, és lehet átfedés is a fényben. Ha a gyárban kevesebb izzó van, sötét és árnyékos területek keletkezhetnek. A kevesebb fény a gyárban növelheti a balesetek számát.


Számos előnye van az LED lámpáknak! Íme néhány előny:

1. Energiatakarékos:
Az első előnye az LED lámpáknak az energiahatékonyság. Mivel a gyárakban a lámpákat egész nap bekapcsolva hagyják, ez növeli a termelési költségeket. Az LED lámpák választásával energiaszámlákat takaríthat meg, mivel kevesebb elektromos energiát használnak, és világos fényt termelnek. Az LED lámpák környezetbarátok is, így nem kell aggódnod a környezet károsítása miatt.

3. Egész hibátlanúl működik:
Kétségtelen, hogy a gyárban folyamatosan zajlik a munka. A munkavállalók éjjel-nappal dolgoznak, ami azt jelenti, hogy a megfelelő gyári világítás létfontosságú. Ezért a világításnak képesnek kell lennie arra, hogy folyamatosan megvilágítsa a teret.
A fény nem szabad túl sok hőt termeljen, mivel időre van szükség a lehűléshez. És egy lámpa kikapcsolása megállíthatja az üzemeket.
Ebben segítségünkre lehetnek az LED lámpák. Az ilyen típusú lámpák képesek egész nap dolgozni, szünet nélkül a lehűléshez.

4. Karbantartása egyszerű:
Az LED lámpák másik előnye az egyszerű karbantartás. A gyári világításnak könnyen karbantarthatónak kell lennie, és nem szabad sok munkaerőt igényelnie, mivel az hatással lehet a munkavállalók produktivitására és műveleteire. A tisztításnak is könnyűnek kell lennie, és nem szabad speciális felszerelést igényelnie.

5. Jól működik magas hőmérsékleten:
A legtöbb gyárnak magas hőmérsékletű környezete van, például acélgyártó üzemek vagy hőművek. Ez azt jelenti, hogy a gyári világításnak hatékonyan kell működnie ezen a környezeten belül. Olyan világításra van szükséged, amely képes elviselni a magas hőmérsékleteket, és jól teljesít mind meleg, mind hideg környezetben. Az LED lámpák képesek elviselni minden hőmérsékletet anélkül, hogy elveszítenék hatékonyságukat.

Egyszónak is száz a vége, de megéri a led világítás hosszú távon!

Reméljük tudtunk segíteni.

Keresd fel csarnokvilágító lámpatestjeinket az alábbi linken:

 

tekintse meg csarnokvilágító lámpáinkat itt